• 💚 Met zorg verpakt & Met liefde verstuurd
  • 💚 Bijdrage verzendkosten € 3,95
  • 💚 Boven € 49 geen verzendkosten
  • 💚 Voor 13:00 besteld is dezelfde dag verzonden.

The Matcha Man & Cholesterol

Gepubliceerd op 20 oktober 2022 om 14:36

The Matcha Man & cholesterol

Een gezond lichaam is in balans. Zowel mentaal als fysiek. Maar hoe krijg en bewaar je die juiste balans? Het lichaam moet net als een machine goed onderhouden worden om goed te kunnen functioneren. Niet alleen aan de buitenkant, maar ook aan de binnenkant. Zo is het onder andere belangrijk dat je cholesterol de juiste waarde heeft. Is je cholesterol te hoog dan kun je allerlei klachten en kwalen krijgen. Maar wat is cholesterol nou precies?

 

Wat is cholesterol?

Cholesterol is een vetachtige stof dat voornamelijk in je lever wordt aangemaakt. Ook krijg je een klein deel binnen via je voeding. Voedingsmiddelen die rijk zijn aan cholesterol zijn bijv. eieren, slagroom en orgaanvlees. Cholesterol is nodig voor de vetvertering en speelt een rol bij de stofwisseling. Ook is het onmisbaar bij het transport van vetten in je lichaam. Al met al is  cholesterol belangrijk om je lichaam gezond te houden.

 

Goed en slecht cholesterol

Cholesterol bindt zich aan lipoproteïnen. Dit zijn transporteiwitten die vet vervoeren in de bloedbaan. Er zijn twee soorten lipoproteïnen … HDL (goed) beschermt tegen hart- en vaatziekten en LDL (slecht) kan zich ophopen in de slagaders. Belangrijk is de verhouding tussen HDL en slechte LDL. Een teveel aan LDL-cholesterol merk je vaak pas op den lange duur. Het verhoogt het risico op hart- en vaatziekten. 

 

Matcha en cholesterol?

Wat kun je zelf doen om de HDL- en LDL verhouding goed te houden. Allereerst kun je het eten van verzadigd vet beperken en producten die rijk zijn aan cholesterol vermijden. Vervolgens kun je je richten op voedingsmiddelen die het cholesterol actief verlagen zoals haverzemelen, kaneel, sojamelk en natuurlijk matcha groene theepoeder. Vaak zijn het kleine aanpassingen met een groot effect. 

Laten we ons concentreren op matcha. Een van de vele gezondheidsvoordelen van matcha  is het verlagen van het cholesterol. Hoe? Matcha zit namelijk boordevol anti-oxidanten. Een van de sterkst werkende anti-oxidanten is het stofje EGCG. Van dit stofje is bewezen dat het significant het ongunstige cholesterol verlaagt. Zoals gezegd kunnen kleine aanpassingen een groot effect hebben. Probeer in plaats van water eens onze Cold Brew Ice Tea. Vul een bottle met water en dompel er een zakje Cold Brew Ice Tea in tot het een mooie groene kleur heeft. Drink er gelijk van of plaats de bottle eerst nog even in de koelkast. Behalve dat het verfrissend is profiteer je gelijk van alle matcha benefits, waaronder het verlagen van je cholesterol. 

 

Ga alleen voor het allerbeste

Last but not least, we kunnen het echt niet vaak genoeg zeggen. Om te profiteren van alle goed stoffen in matcha groene theepoeder is het van belang dat je de allerbeste kwaliteit gebruikt. En laten wij die nou net importeren uit Uji in Japan mij een farm die van generatie naar generatie is gegaan en inmiddels meer dan 350 jaar bestaat. 

 

Heb je na het lezen van deze blog nog vragen, schroom dan niet en vraag het ons info@thematchaman.nl 

 

 

 

 

* N.B. Het is van belang om er rekening mee te houden dat we het op deze website altijd hebben over mogelijke gezondheidsvoordelen.

Wij kunnen en mogen hiervoor geen garanties afgeven.