• 💚 Met zorg verpakt & Met liefde verstuurd
  • 💚 Bijdrage verzendkosten € 3,95
  • 💚 Boven € 49 geen verzendkosten
  • 💚 Voor 13:00 besteld is dezelfde dag verzonden.

Is matcha gezond? *

Dat is de vraag die we vaak krijgen. Het grote voordeel van matchapoeder is inderdaad het mogelijke gezondheidsvoordeel* dat het je biedt. De manier van bereiden en de manier van drinken maakt het uniek. De matchapoeder los je op in heet water (70-80 °C) en dien je vervolgens direct te drinken. Dat mooie moment in de ochtend gunnen we iedereen, een gezonde, frisse start van de dag. Dat matcha gezond is bewijst zichzelf, slechts een paar slokjes per dag is namelijk al voldoende.

De manier van thee drinken die wij al jaren kennen, waar we het theezakje (met gruis) een paar minuten laten trekken in heet water om vervolgens het theezakje weg te gooien, is zonde. Bij matcha drinken we het hele blad op. Dit blad zit vol met antioxidanten, catechinen, vitaminen, mineralen en heel veel andere bestanddelen die heel goed voor je kunnen zijn. Vergelijk het eens met spinazie, waarbij je het vocht opdrinkt en de rest weggooit. 

Theeproducten kopen zoals matchapoeder en green tea doe je eenvoudig in onze online shop  waar alle producten nauwkeurig staan beschreven.

Matcha is enorm rijk aan antioxidanten

Zoals gezegd zit matcha vol antioxidanten, waarbij vooral EGCG en L-theanine bijdraagt aan de gezondheid.

EGCG staat voor epigallocatechinegallaat en heeft een uitermate gunstig effect op de algehele gezondheid. Naast de ontstekingsremmende werking kan het bijdragen aan gewichtsverlies. Daarnaast kan het ook hart- en vaatziekten voorkomen.

Antioxidanten waaronder EGCG kunnen weer zorgen voor de bescherming tegen celschade door vrije radicalen. Dit zijn kleine reactieve deeltjes die in ieder lichaam worden aangemaakt. Deze kunnen schade aanbrengen aan de cellen, wanneer ze in grote mate aanwezig zijn. De antioxidanten verlagen de vrije radicalen niet, maar verminderen mogelijk wel de celschade.

Het is van belang om er rekening mee te houden dat we het op deze website altijd hebben over mogelijke gezondheidsvoordelen.

The Matcha Man kan en mag hier geen garanties voor afgeven.

Matcha is een geweldige bron van vitaminen en mineralen

De heldergroene theebladeren, waar onze matcha van wordt gemaakt, zitten boordevol met vitaminen en mineralen. Zoals vitamine B, vitamine A, magnesium, fosfor en calcium. Al deze vitaminen en mineralen kunnen een zeer positieve werking hebben op ons afweersysteem, onze stofwisseling, onze rode bloedcellen en ons centrale zenuwstelsel. Ook ons haar en onze ogen zijn hierbij gebaat. 

Het drinken van matcha heeft een zeer kalmerende werking

De matcha van The Matcha Man is van een dusdanige hoge kwaliteit dat het zeer rijk is aan het aminozuur L-theanine, hetgeen een zeer ontspannende en kalmerende werking heeft op ons lichaam en onze geest, zonder vermoeiende bijwerkingen. Daarnaast bevat matcha wel degelijk cafeïne, echter dit is slechts 25% van een standaard kopje koffie. 

Dat matcha cafeïne bevat klinkt wellicht tegenstrijdig. Echter, de combinatie van L-theanine en cafeïne zorgt voor een verbeterd geheugen en een heldere focus. Samen zorgt het ervoor dat er een energie boost gedoseerd vrijkomt gedurende een periode van 3 tot 6 uur. Bij koffie daarentegen is er een kortstondige piek van cafeïne. 

Matcha verbetert je humeur aanzienlijk

Het drinken van matcha zorgt ervoor dat je blijer wordt. De kalmerende werking die L-theanine veroorzaakt is geweldig. Daarnaast maakt het ook nog op een natuurlijke manier dopamine en serotonine (gelukshormonen) aan in je lichaam.

Deze stofjes kunnen zorgen voor een goed gevoel en het verminderen van angstgevoelens. Uiteraard is het ook goed om de rust te nemen bij de bereiding van je bowl matcha en ervan te genieten. Alleen daarvan kom je al in een betere gemoedstoestand. 

Met matcha afvallen

Met matcha afvallen kan ook. Zoals reeds aangegeven vullen cafeïne en L-theanine elkaar zeer goed aan. Dat geldt ook voor cafeïne en EGCG. Het combineren van deze twee stofjes veroorzaakt thermogenese.

Thermogenese is het proces waarbij je lichaam meer warmte gaat produceren. Het verhoogt de stofwisseling en hierdoor is het mogelijk om sneller af te vallen. Ook bevat matcha leptine, wat een seintje aan je hersenen geeft dat je voldoende hebt gegeten. Bovendien houdt matcha de bloedsuikerspiegel in balans, waardoor je stofwisseling kan verbeteren. 

Met matcha afvallen is dus mogelijk, wel is het belangrijk om er een gezond, evenwichtig en gevarieerd eet- en leefpatroon op na te houden. 

Samengevat: matcha is gezond en biedt veel voordelen. Welke voordelen zijn dat?

 

  • Matcha ondersteunt het immuunsysteem

  • Matcha helpt bij stress door de kalmerende werking

  • Matcha bevordert een goede spijsvertering

  • Matcha bevat leptine (verzadigingshormoon), wat kan bijdragen aan gewichtsverlies

  • Matcha verhoogt je energie-level gedurende 3 tot 6 uur

  • Matcha draagt bij aan een stralende huid

  • Matcha drinken verbetert je humeur

Heb je nog vragen over de voordelen van matcha? Neem gerust een keer contact op met The Matcha Man. Wij lichten je graag in over de gezonde voordelen en beantwoorden je vragen. Kijk in de webshop voor matcha, groene thee en accessoires. Wil je mee weten over matcha bereiding of matcha recepten, ook daar helpen wij je bij.

Naar de SHOP

 

* N.B. Het is van belang om er rekening mee te houden dat we het op deze website altijd hebben over mogelijke gezondheidsvoordelen.

The Matcha Man kan en mag hier geen garanties voor afgeven.