MATCHA-NOTENKOEK
Even pauze tijdens een drukke dag! Maar daarna moet je er weer tegenaan. Hoogste tijd om een plak heerlijke matcha-notenkoek tevoorschijn te toveren. De koek heb je gebakken en per 2 plakken in de vriezer gedaan zodat je nooit mis grijpt. De koek zit vol met gezonde ingrediënten om jouw energie weer een boost te geven. Zo maak je de matcha-notenkoek:
Ingrediënten:
100 gr havermeel
150 gr amandelmeel
2 eetlepels. kaneel
2 eetlepel. Organic culinary matcha for cooking.
2 theelepels. bakpoeder
60 gr pompoenpitten
60 gr zonnebloempitten
150 gr rozijnen
150 gr gemengde noten
180 gr dadels
180 ml amandelmelk
4 kleine of 3 grote eieren
sap van halve citroen
- Verwarm de heteluchtoven voor op 170°C
- Meng in een ruime kom de havermeel, amandelmeel, kaneel, MATCHA, bakpoeder, pompoenpitten en rozijnen
- Maal of hak de notenmelange grof en voeg dit toe aan het droge mengsel
- Ontpit de dadels en mix deze samen met de overige ingrediënten in een maatbeker met een staafmixer tot het glad is
- Voeg dit gladde mengsel toe aan het andere droge mengsel en kneed dit tot een smeuïg geheel
- Stort het geheel in een cakeblik en laat het 5 minuten rusten
- Bak de koek gaar en ongeveer 45 minuten
- Laat de koek volledig afkoelen alvorens er met een scherp ongekarteld mes plakken van te snijden
MATCHA-GRANOLA
Onze zelfgemaakte Matcha Granola mag uiteraard ook niet ontbreken, het was wel even zoeken naar de juiste samenstelling. Want we willen ook hier alleen maar gezondheid en geen suikers en andere vage toevoegingen. Neem de tijd om te genieten van deze heerlijke gezonde granola. De granola is zo samengesteld dat elk ingredient zijn specifieke werking heeft in het spijsverteringsproces om energiek en langdurig verzadigd te zijn. Je moet de granola natuurlijk nog wel even maken! Oh en vergeet niet naderhand een glas water te drinken voor een optimale werking van deze super gezonde granola.
Ingrediënten:
300 gr havervlokken
30 gr haverzemelen
20 gr tarwezemelen
25 gr lijnzaad
25 gr chiazaad
100 gr zonnebloempitten
100 gr pompoenpitten
100 gr ongezouten amandelen
50 gr kokos snippers
1,5 eetlepel Organic culinary matcha for cooking.
3 eiwitten
150 gr rozijnen
- Verwarm de heteluchtoven voor op 150°C
- Meng in een ruime kom alle ingredienten behalve de rozijnen en de eiwitten
- Klop de eiwitten los met 1 eetl water en voeg dit toe aan het mengsel
- Roer alles in de kom goed door totdat het een smeuïg geheel is
- Bedek een ovenschaal met bakpapier en spreid het granola mengsel uit over de schaal
- Druk het mengsel licht aan en zet de schaal in de voorverwarmde oven
- Bak de granola 45 minuten waarbij het mengsel 2x tussendoor moet worden omgeschept
- Voeg de rozijnen toe nadat de granola uit de oven is gehaald
- Laat de granola VOLLEDIG afkoelen alvorens te bewaren in een goed afgesloten glazen pot
Indien gewenst kan de granola extra worden gezoet met meer rozijnen, stukjes dadel of wat honing.
MATCHA-CAKE
Hou jij ook zo van cake? En van matcha? Dan is matcha-cake natuurlijk de ultieme combi. Eenvoudig om te maken, heerlijk om te eten. Verras je visite en maak een lekkere matcha-cake met de matcha for cooking & baking van The Matcha Man. Is een hele cake te groot? Vries de rest in. Het is handig als je het restant in plakken snijdt en per stuk of per 2 stuks in plastic folie verpakt en invriest. Zo heb je altijd iets lekkers bij de koffie (of matcha latte 😜).
200 gr margarine (of roomboter)
13 gr matcha for cooking & baking
200 gr zelfrijzend bakmeel OF
200 gr tarwebloem + 7 gr bakpoeder
200 gr suiker
1 zakje vanillesuiker
4 grote eieren
1-2 eetl citroensap optioneel
50 ml (plantaardige) melk
1 theel vanille-extract
Snuf zout
Zorg dat alle ingrediënten op kamer temperatuur zijn. Gebruik een cakeblik van 30 cm.
- Verwarm de heteluchtoven voor op 150°C (Boven-onderwarmte 170°C)
- Bekleed het cakeblik met bakpapier
- Meng het bakpoeder en zout door het meel/de bloem
- Smelt de boter tot een lauwe temperatuur
- doe de gesmolte boter in een kom en mix dit kort met de matcha.
- Voeg daarna de suiker en de vanillesuiker toe toe en mix ongeveer 5 minuten
- Voeg al mixend één voor één de eieren toe tot alle eieren goed zijn opgenomen
- Voeg de melk (en het citroensap) toe en mix dit kort mee
- Spatel het bakmeel er voorzichtig doorheen en doe het beslag in een cakeblik
- Bak de cake in 55-60 minuten gaar