• 💚 Met zorg verpakt & Met liefde verstuurd
  • 💚 Bijdrage verzendkosten € 3,95
  • 💚 Boven € 49 geen verzendkosten
  • 💚 Voor 13:00 besteld is dezelfde dag verzonden.

Waarom is Matcha nou zo gezond?

Gepubliceerd op 14 januari 2022 om 10:12

Waarom is het drinken van matcha thee gezond?

Matcha is een Japanse thee van groen poeder. Misschien wist je al dat groene thee gezond voor je is. Matcha is net als groene thee afkomstig van dezelfde plant, de Camellia Sinensis. Toch heeft het drinken van Matcha meer voordelen voor je gezondheid dan een kopje gewone groene thee. Er is namelijk een belangrijk verschil tussen groene thee en Matcha. Bij Matcha zijn de theeblaadjes vermalen tot een fijn poeder. We kunnen zo de hele bladeren drinken. Je krijgt op die manier veel meer goede stofjes binnen dan bij ‘gewone’ getrokken groene thee. Dat maakt Matcha thee een écht superfood.

 

De gezondheidsvoordelen van matcha

Het drinken van Matcha thee heeft veel voordelen voor onze gezondheid. Deze Japanse groene thee staat bijvoorbeeld bekend om de ontgiftende werking en de polyfenolen in de Matcha helpen beschermen tegen Uv-straling. Bovendien heeft Matcha thee ook nog eens een antibacteriële, antivirale en zelfs kankerremmende werking. Het drinken van Matcha heeft nog veel meer positieve effecten op de gezondheid. Hieronder nog een aantal andere voordelen van Matcha thee.

 

Thee rijk aan antioxidanten

Eén kopje Matcha bevat 137 keer zoveel antioxidanten als een gewoon kopje groene thee. Antioxidanten zijn gezond, want ze vangen vrije radicalen af. Dit zijn agressieve stofjes die schade veroorzaken aan onze cellen en weefsels. Drinken van Matcha thee helpt zo om onder meer veroudering van de huid te verminderen.

 

Helpt bij het verlagen van cholesterol

Groene Matcha thee heeft alles in zich om de negatieve effecten van LDL-cholesterol te verkleinen en de positieve effecten van het goede HDL-cholesterol juist te vergroten. Regelmatig drinken van een kopje thee van Matcha poeder kan zo helpen de kans op hart- en vaatziekten verkleinen. 

 

Matcha thee houdt je scherp.

Bij het drinken van Matcha consumeer je de tot poeder vermalen theebladeren helemaal. Je krijgt daardoor drie keer zoveel cafeïne binnen dan bij een gewone getrokken thee. Het is bewezen dat je na het drinken van een kopje groene Matcha jezelf energieker voelt en je beter kunt concentreren. 

 

Een extra voordeel van Matcha is dat het opwekkende effect langer aanblijft en ook een prettiger gevoel geeft dan andere dranken met cafeïne. De cafeïne wordt geleidelijker opgenomen door je lichaam. Na het drinken van Matcha thee bruis je van de energie, maar dan zonder het opgejaagde gevoel waar andere dranken met cafeïne juist voor kunnen zorgen. Matcha is dus een heel goed alternatief voor een sterke bak koffie of een blikje energydrank.

 

Ga naar onze Shop voor al deze mooie gezonde producten.