• πŸ’š Met zorg verpakt & Met liefde verstuurd
  • πŸ’š Bijdrage verzendkosten € 3,95
  • πŸ’š Boven € 49 geen verzendkosten
  • πŸ’š Voor 13:00 besteld is dezelfde dag verzonden.

Intermittent Fasting & Matcha

Gepubliceerd op 19 mei 2022 om 14:36

Wel eens van Intermittent Fasting gehoord?

 

De kans is groot dat je wel eens van Intermittent Fasting hebt gehoord, echter wat het nou precies inhoud? Dat gaan we je in deze blog proberen uit te leggen ikzelf kwam er namelijk ruim 3 jaar geleden mee in aanraking en mijn ervaringen dat wil ik graag met je delen. Nu hoor ik je denken wat heeft dat te maken met Matcha van The Matcha Man? Laten we beginnen met iets over Intermittent Fasting. Om hier verandering in te brengen laten wij je hier in dit artikel alles over zien! En zeker in combinatie met onze matcha groene theepoeder.

 

Wat is Intermittent Fasting – periodes van vasten

Goed, laten we beginnen bij het begin. Wat is Intermittent Fasting vraag je je af? Intermittent Fasting is een vorm van vasten waarbij je voor een langere tijd geen calorieën tot je neemt. Dit geldt niet alleen voor calorieën uit eten, maar ook uit drinken. De periode dat je vast is afhankelijk van het schema wat je volgt. Over het algemeen kiezen de meeste mensen voor een vast periode van 16 uur, gevolgd door een tijdsbestek van 8 uur waarin je wel eet. Het is ook mogelijk om langer te vasten als je dit wilt. 

 

Gezondheid en Intermittent Fasting

Intermittent Fasting is ontzettend goed voor je gezondheid nu het je lichaam in staat stelt om energie op te wekken uit vet in het lichaam. Hierdoor spreekt je lichaam dus eerst de interne vetopslag aan voordat de energie uit je eten wordt gebruikt. Doordat de interne reserves door het lichaam als eerste worden aangepakt ben je in staat om aanzienlijk meer te verbranden in rusttoestand. Een bijkomend voordeel is dat je bij Intermittent Fasting over het algemeen minder snel trek hebt. De hongerimpuls neemt namelijk na een tijdje af. Hierdoor is de kans kleiner dat je door de dag heen loopt te snaaien. Hoe gek het ook klinkt, het feit dat je afvalt van Intermittent Fasting is een bijkomend voordeel naast alle andere gezondheidsvoordelen.

 

Tip – combineer Intermittent Fasting met Matcha thee

Een handige tip voor iedereen die graag snel gewicht wil verliezen is om Intermittent Fasting toe te passen in combinatie met Matcha Thee. Het is namelijk zo dat Matcha bekend staat om het feit dat dit middel je stofwisseling kan verhogen. Doordat Matcha geen calorieën bevat hoef je je geen zorgen te maken over het breken van de vast periode. Ideaal voor de mensen die wel eens wat anders willen drinken dan alleen maar water. Zo starten wij de dag met onze Matcha, een gezond een mooi begin van de dag.

 

Er is heel veel meer te vertellen over Intermittent Fasting, zo is het van belang om je vast op de juiste manier te breken, dus wil je na het lezen van deze blog er meer over weten, neem dan contact met ons op.

 

 

 

N.B. Gebruik je medicijnen, heb je een medische aandoening raadpleeg dan altijd eerst je huisarts om te overleggen of Intermittent Fasting iets voor jou is.