• 💚 Met zorg verpakt & Met liefde verstuurd
  • 💚 Bijdrage verzendkosten € 3,95
  • 💚 Boven € 49 geen verzendkosten
  • 💚 Voor 13:00 besteld is dezelfde dag verzonden.

Heb je wel eens gehoord van het woord Ikigai ?

Gepubliceerd op 16 juli 2023 om 07:15

 

Ooit van het woord Ikigai gehoord? Ik in eerste instantie ook niet totdat ik me er wat meer in ging verdiepen het blijkt namelijk het Japanse geheim te zijn voor een lang en gelukkig leven het is dan ook een goed Japans gezegde " Alleen wie bezig blijft wil honderd worden" daar geloof ikzelf enorm in en dat is dan ook een van de redenen waarvoor ik me ben gaan verdiepen in de Japanse theeceremonie met in het bijzonder matcha en alles wat daarbij hoort. Het mes snijd voor mij dus aan twee kanten, enerzijds het uitzoeken en me verdiepen in het begrip Ikigai en anderzijds had ik meteen mij eigen Ikigai in de vorm van Matcha groene theepoeder wat me mega veel gezondheidsvoordelen brengt.

 

Ik ga het je vertellen "Ikigai" is een Japans concept dat de twee woorden "iki" combineert, wat "leven" of "levend zijn" betekent, en "gai", wat zich vertaalt naar  "waarde". Ikigai verwijst naar de reden van het bestaan, het ding dat het leven zin en een doel geeft. In wezen vertegenwoordigt ikigai de kruising van vier fundamentele elementen:

 

Waar je van houdt (je passie): dit verwijst naar activiteiten of bezigheden die je vreugde, vervulling en een gevoel van plezier brengen.

 

Waar je goed in bent (je roeping): Dit verwijst naar je vaardigheden, talenten en expertisegebieden.

 

Wat de wereld nodig heeft (je missie): Dit heeft betrekking op de behoeften, of problemen in de samenleving die u kunt helpen aanpakken of oplossen.

 

Waar je voor betaald kunt worden (je beroep): Dit verwijst naar het aspect van de kost verdienen of financieel ondersteund worden door je werk.

 

Volgens het concept van ikigai worden ware vervulling en doel gevonden op het kruispunt van deze vier elementen. Het suggereert dat wanneer je activiteiten onderneemt die aansluiten bij je passies, talenten, maatschappelijke behoeften en het vermogen om jezelf te onderhouden, je een diep gevoel van vervulling en voldoening in het leven kunt ervaren.

Nieuw

IKIGAI boek 190 pagina's

€ 16,99
Nieuw

IKIGAI boek 190 pagina's

€ 16,99

Deze geweldig geïllustreerde jubileumeditie van de bestseller Ikigai is vanaf nu beschikbaar in m'n webshop inmiddels zijn er maar liefst  150.000 exemplaren verkocht. Een geweldig boek om cadeau te geven aan een dierbaar iemand of voor jezelf. 

Volgens de Japanse traditie heeft iedereen een ikigai, een reden van bestaan. Het is een van de geheimen van een lang, tevreden en gezond leven, zoals de inwoners van Okinawa het leiden. Op dit Japanse eiland wonen meer gezonde en actieve honderdjarigen dan waar ook ter wereld.

De auteurs trokken naar Okinawa om te ontdekken wat dat geheim voor een optimistisch en gezond leven is. Ze kregen inzicht in wat deze Japanners eten, hoe ze bewegen, werken en omgaan met anderen en hoe je honderd jaar in topvorm kunt leven. Dit boek helpt je om je eigen ikigai te vinden!

 

Wat de pers er over zegt:

Trouw ‘Dit Japanse inzicht kan echt bijdragen aan een lang en gelukkig leven.’ 

Margriet ‘Het lijkt wel een sprookjesboek: volgens de Japanse traditie heeft iedereen een ikigai.’ Margriet

‘Een schat aan nuttige tips omtrent gezonde gewoonten die aan de basis liggen van een lang en gelukkig leven.

Volgens de Japanners heeft iedereen daar een ikigai, sommigen van ons hebben het reeds gevonden. Terwijl anderen het wel hebben maar toch nog zoekende zijn ze zijn het zich nog niet bewust. Ieders Ikigai is verborgen in ons binnenste en het vergt een zoektocht. Japanners gaan dan ook liever niet met pensioen, ze blijven werken zolang het gaat.

 

Op deze wat winderige zondag is het wellicht een mooi moment om eens na te denken over jouw IKIGAi en dat mag dus echt alles zijn. We hebben er een leuk boekje over in onze webshop staan voor slechts €16,95, het is goed leesbaar geschreven en kan je enorm helpen bij een lang en gezond gelukkig leven. Leuk om aan jezelf of iemand anders cadeau te geven.

 

Ik wens je een hele mooie en gelukkige zondag !